•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Exoduswandeltocht krijgt nu ook een koninklijke allure.

De dag voorafgaand aan Koningsdag is voor velen een dag met verrassingen. Dat was het zeker ook voor Max Bozon. Velen kennen Max inmiddels als ceremoniemeester bij herdenkingsplechtigheden en als marsleider van de Exoduswandeltocht. Degenen die de site bekijken zien daarin het resultaat van zijn ideeën.
Max is in zijn alledaagse leven beroepsmilitair. Net voordat hij de dienst gaat verlaten, werd hij Ridder in de Orde van Oranje Nassau met Zwaarden. Deze orde werd opgespeld door de Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert. 

max en minister

Het uitvoeren van zware projecten is op zijn lijf geschreven en dat komt goed van pas in de hoedanigheid van marsleider van de Exodustocht. Het initiatief van het Exoduscomité om tot een voordracht te komen werd breed mede-ondersteund door o.a. het 4-5 mei Comité Haalderen, Stinase, wijkplatform Zilverkamp en last but not least het ministerie van defensie. Het ministerie wil benadrukken, dat het extra waardering verdient als militairen zich maatschappelijk geëngageerd voelen midden in de gemeenschap staan. De uitreiking vond plaats in Den Haag, waar Max voor deze gelegenheid nog één maal met de trein vroeg in de ochtend nietsvermoedend heen moest. Met het thema WO II en het leggen van een relatie met de moderne tijd zit Max op rozen in het Exoduscomité.
Bijzonder heuglijk werd de dag omdat een ander comitélid, Huub Langeweg, ook in het zonnetje werd gezet. Hij werd lid in de Orde van Oranje Nassau. Zijn verdiensten hebben ook sterke maatschappelijke raakvlakken.

Huub interview

De gedecoreerde Huub langeweg geinterviewd door Omroep Lingewaard
Het Exoduscomité op haar beurt is trots op deze mensenmensen en ziet uit naar het wandelevenement op 25 juni.

max anita en burgemeester thuis

Burgmeester van Lingewaard Marianne Schuurmans-Wijdeven kwam bij Max thuis om de felicitaties over te brengen.
Onderstaand een leuk Nieuwsitem van Omroep Lingewaard

Naar het overzicht