•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Indrukwekkend Bevrijdingsconcert in Doornenburg

Op zondagmiddag 9 april vond, in een nagenoeg uitverkochte, St. Martinuskerk in Doornenburg het bevrijdingsconcert plaats. Voor harmonie St. Caecilia een grote uitdaging na de succesvolle optredens tijdens het jubileumjaar 2016. Afgaande op het ovationeel applaus en lovende kritieken na afloop is de harmonie met vlag en wimpel geslaagd in haar opzet om een aansprekend en sfeervol programma samen te stellen dat past bij het karakter van een bevrijdingsconcert.

Luuk Timmers vertelde op indrukwekkende wijze het verhaal van de oorlogservaringen in Doornenburg, waarbij hij dankbaar gebruik maakte van de ooggetuigen verslagen. Het verhaal werd afgewisseld met toepasselijke muziek. Onder meer de filmmuziek van Schindler’s List  met  soliste Kira Wortel op altviool en de uitvoering van Amazing Grace met Henk Meussen op doedelzak, begeleid door het harmonie orkest, zorgden voor de nodige emotie.

Na de pauze kwam het publiek met het professionele vocale trio Bubbles en Boas meer in bevrijdingsstemming met een “Bevrijdingsmedley” en “Stars on 45”. Het optreden werd afgesloten met het Vera Lynn nummer ”We’ll meet again” dat door alle aanwezige uit volle borst werd meegezongen.

Al deze nummers werden op voortreffelijke wijze muzikaal begeleid door het orkest van harmonie St. Caecilia Doornenburg, dat onder leiding staat van dirigent Emile Stoffels.

Voor de liefhebbers, op 25 juni aanstaande krijgt de samenwerking van harmonie St. Caecilia met Bubbles en Boas een vervolg met een optreden tijdens het Vlotconcert in het Sonsbeekpark in Arnhem.  1 dag eerder, zaterdag 24 juni, treden trio Bubbles en Boas op tijdens de Exodus wandeltocht op de markt  te Huissen tussen 1500 en 1700 uur. Een spetterend optrden voor de wandelaars die daardoor op een leuke manier onthaald worden maar ook voor de liefhebbers ide van deze leuke muziek genieten.

   

 

Naar het overzicht