•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Ook burgemeester Schuurmans-Wijdeven van Lingewaard nu drager van de Marigold.

     

Woensdag 11 maart heeft de burgemeester van Lingewaard Marianne Schuurmans-Wijdeven, tevens ambassadeur van het Exoduscomité, de Marigold opgespeld gekregen door Voorzitter Exodus comite Martien van Hemmen. De Marigolsd is het symbool van de burgerslachtoffers van oorlogen en conflicten waar ook ter wereld.

De Marigold is 13 februari jongstleden gelanceerd in Wageningen Universiteit. Ruim voor 4 en 5 mei krijgen de 150 gemeenten in Nederland een Marigold informatiepakket toegestuurd over de Marigold om de uitrol te ondersteunen en te omarmen. Op 22 februari is door ons ism Wageningen45 in Nijmegen de 1e Marigold memorial gelegd bij het bombardements monument "de Schommel". Een mooie start dat al is overgenomen door de Euregio in de persoon van Ulrich Franken plv Vz en tevens burgemeester van Weeze die afgelopen weekend aanwezig was tijdens de herdenking in Roermond. 

In Nederland is dhr Jan Terlouw de ambassadeur van de Marigold.
De Marigold memorial is een initiatief van het Exoduscomité en geadopteerd door stichting Wageningen45 die de uitrol over Nederland en Europa voor zijn rekening neemt.

Naar het overzicht
  • Ook burgemeester Schuurmans-Wijdeven van Lingewaard nu drager van de Marigold.