•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

speciale WO2 TV uitzending met Huissense evacue's

We willen je wijzen voor een uitzending op Omroep Gelderland. Via het Exodus comite is contact ontstaan tussen omroep Gelderland en Annie Eerden uit Huissen en en haar neef Jackie Eerden.

In het kader van 'op weg naar 2020' zijn op 4 september opnames gemaakt van in dit geval Huissense evacué's die als kind in de oorlogsperiode '44-'45 verbleven in de gemeente Nijkerk. Doel was om zowel de vertrekkende vluchtelingen een gezicht te geven als ook degenen waar zij 8 maanden verbleven. Het werd een speciaal weerzien en men zal geraakt worden door de beelden.

Belangrijk is dat de bejaarde maar nog vitale Jackie vorige week een herseninfarct kreeg waaraan hij helaas overleed. Maandag 18 september vindt de crematie plaats. Frappant is dat de uitzending van het weerzien òòk op maandag plaats heeft. De familie beschikt inmiddels over de gemaakte opnames en op diezelfde avond kan iedereen naar de uitzending kijken.

Wat een goed gevoel geeft is, dat Jackie het als een bijzonder positieve ervaring heeft beleefd om mee te doen in de uitzending.

Advies is om te kijken: Omroep Gelderland. Vanaf maandag 18 september vanaf 17.20 uur. Het wordt regelmatig herhaald voor degenen die het missen.

 

Naar het overzicht