•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Uniek concert Panta Rhei Vocaal in voormalige vluchtelingenoord blijkt succesvol.

Op zondag 3 mei vond een bijzonder herdenkingsconcert plaats in het Dominicanenklooster te Huissen.Thema was 70 jaar bevrijding van Huissen. Ruim 100 aanwezigen werden verrast met een professioneel en zuiver geluid van de  zangers van Panta Rhei Vocaal.

Indrukwekkend was 'Abide with me' en het 'Agnus Dei'. Voor het publiek was er ook een moment om onderdeel te worden van het concert. Natuurlijk leende het 'We'll meet again' zich hier uitstekend voor. De reacties van het publiek waren "prachtig en indrukwekkend", "om kippenvel van te krijgen" en  "ongelooflijk mooie muziek". Inderdaad was het heel bijzondere en mooie muziek en de combinatie met de aan  WO II gerelateerde teksten maakte het tot een heel bijzonder herdenkingsconcert.

Leidend in de teksten was het enige jaren geleden gehouden interview van Martien van Hemmen met pater van den Idsert. De pater schetst de gehele oorlogsperiode, zoals hij die heeft beleefd als jonge kloosterling.Inmiddels is de innemende pater van den Idsert overleden, maar leven zijn woorden voort in herdenkingsbijeenkomsten zoals op 3 mei.

De door het Exoduscomité in de kloosterkapel geplaatste panelen met WO II foto's uit de regio maakten veel indruk en trokken veel belangstellenden. ?Voorts kon op deze historische locatie het symbool voor de burger in oorlogstijd de Marigold - de Goudsbloem - worden ?getoond.

Lof aan Panta Rhei Vocaal en aan alle partners  die ondersteunden in dit unieke project.

"Opdat wij nooit vergeten."

Opmerking van dirigent Peter Leech op onze Facebookpagina: Thanks EW for posting this! Unfortunately my Dutch is not good enough to understand it fully but clearly it was a moving concert!

 

Naar het overzicht
  • Uniek concert Panta Rhei Vocaal in voormalige vluchtelingenoord blijkt succesvol.