•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Virtuele exodus wandeltocht in het herinneringslandschap

Exodus 2020, een virtuele wandeltocht langs de belangrijkste herdenkingsplaatsen op de wandelroutes van Exodus Huissen.

25 september 1944, Operatie Market Garden mislukt. De regio Arnhem-Nijmegen vervalt plotseling in totale chaos. De rivier de Linge wordt de nieuwe frontlinie. Met als resultaat een massale Exodus.

Jaarlijks vindt op de laatste zaterdag in juni de Exodus wandeltocht plaats. We gedenken met de tocht die bewogen periode in 1945, dat de evacués terugkwamen in hun vernielde en geplunderde omgeving en begonnen met de wederopbouw.

Dit jaar is ons 10e jubileumjaar en kan de echte tocht wegens de Corona-crisis geen doorgang vinden. Net als de evacués destijds, laten we ons niet tegenhouden en nemen we u graag mee in een bijzondere reis om toch de herinnering springlevend te houden.

In de komende dagen nemen we u mee in een virtuele wandeltocht. In 10 etappes wandelen we samen langs gedenkplaatsen en krijgt u de mogelijkheid om virtueel te herinneren. U krijgt prachtige beelden te zien van de omgeving en bij elke gedenkplaats wordt door een van de gidsen een toelichting gegeven.

We starten op zaterdag 27 juni om 15:00 uur en we eindigen onze reis op woensdag 1 juli 2020. Elke dag weer komt er een aantal locaties bij. Loopt u virtueel met ons mee de komende dagen? Wij kijken ernaar uit!

Beleef kijkend de virtuele exodustocht op onze website en abonneer u gratis op ons YouTube videokanaal, dan ontvangt u dagelijks een update als de volgende etappe beschikbaar is.

Ga naar alle etappes

bezoek ons YouTubekanaal en klik op abonneren om niets te missen!