•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

50 kilometer

50 kilometer

Deze 50 km afstand voert u meteen langs het Dominicanenklooster richting Angeren. In Angeren vlakbij de dijk heeft u de gelegenheid om het kleine WOII massagraf te bezoeken.

Daarna verlaat u Angeren en gaat door de mooie uiterwaarden van het Pannerdens kanaal waar u langs een steenfabriek die nog steeds in gebruik is.

U nadert Doornenburg waar u even pauzeert in Herberg de Doornenburg waar ook een EHBO post gevestigd is. Tevens kunt u zelf uw startkaart afstempelen.

Via de Sterrenschans komt u weer terug in Doornenburg waar een WOII monument staat. Daarna verlaat u Doornenburg. Onderweg komt u nog langs rustpunt Cafe/zaal Concordia met een prachtig uitzicht over de Waal vanaf het terras. Hiernaiern loopt u langs de dijk en uiterwaarden bij Gendt.

U komt aan de Kommerdijk een WOII herinneringspaneel tegen en dat is zeker de moeite waard is om even bij stil te staan. U gaat daarna door over de dijk naar Haalderen waar bij de kerk ook een WOII herinneringspaneel staat. Stop daar even en neem even de moeite om te lezen wat daar gebeurd is tijdens WOII. 

Daarna loopt u verder via Baal en sluit weer aan bij de 42 km wandelaars. Uiteindelijk komt u bij Boerderij de Heuvel waar u heerlijk kunt rusten onder het genot van een versnapering.

Daarna loopt u langs het frontlijnpad met Verzoeningspaneel en Bevrijdingsbrug. Aansluitend loopt u over het patrouillepad met 11 herinneringspanelen naar het volgende rustpunt boerderij de Korenmaat.

Verder gaat het over de dijken van Arnhem-zuid naar het dorpje Elden terwijl u langs het Gelredome loopt. U komt langs de hoefijzerkolk en plassen van de wijk Malburgen en gaat de dijk over naar het park meinerswijk met zijn mooie vergezichten op de Veluwezoom.

De grote stop is bij de het ASM paviljoen waar het aangenaam is om te pauzeren. Daarna gaat het via de uiterwaarden richting de John Frostbrug bekend van de film "A Bridge too Far", daarna loopt u verder en loopt u na enige km's op de dijk weer verder richting de Pleijbrug.

Onderweg komt u een Italiaanse koffiewagen tegen waar u zeker de verse espresso of heerlijke cappuccino moet proeven met een zelfgemaakte brownie.

Daarna gaat de route naar Huissen waar u op de markt wordt onthaald met livemuziek en gevulde terrassen. Daarna loopt u nog 500 meter verder richting de finish.

 

Praktische informatie vind je hier.

 

Volg ons in de aanloop naar- en tijdens de wandeltocht via de diverse Socialmedia