•• OPDAT WIJ HET NOOIT VERGETEN. ••

contact

Laatste nieuws

WOII Sherman tank in de maak

Wellicht is het velen bekend, dat we dit jaar stil zullen staan bij de herdenking van '75 jaar na Market Garden'. Deze operatie mislukte jammerlijk en dat heeft men in deze regio geweten. Lees meer »

Startschot in nieuw boek WOII van Michel Bongers

Op 12 februari hadden bestuursleden van het Exoduscomité een vervolggesprek inzake samenwerking. Daarbij gaat het natuurlijk om het schrijven van een boek; een historische roman. Lees meer »

Het WOII infocentrum in Nijmegen is van grote waarde.

Op 23 februari 2019 werd het WO II infocentrum geopend. Vanaf nu is dit centrum dagelijks vrij van entree te bezoeken. Gezien de beperkte ruimte was het slechts mogelijk om per organisatie 1 persoo... Lees meer »

Bombardement op Nijmegen leeft voort; opdat wij niet vergeten.

Rondom het monument "De Schommel" hadden zich wederom honderden burgers verzameld om het fatale geallieerde bombardement op Nijmegen te herdenken. 22 februari 1944 was een drama. Lees meer »

Betuwse Marigold Bloeit in Brussel

Natuurlijk was het bestuur van het Exoduscomité onlangs weer aanwezig bij de jaarlijkse conferentie van de Liberation Route Europe.In Brussel troffen vertegenwoordigers van Europese groepen elkaar. Lees meer »