•• OPDAT WIJ HET NOOIT VERGETEN. ••

contact

Laatste nieuws

17 september is in aantocht

Op zondag 17 september 1944 startte de operatie Market Garden die strandde in de Betuwe. Op die zwarte 17e september vielen al de eerste tientallen dodelijke burgerslachtoffers aan het Looveer in H... Lees meer »

Indrukwekkende herdenking tijdens de Exodus wandeltocht

Ruim honderd belangstellenden bezochten zaterdag de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst in het Gedenkpark in Huissen. Op de bijeenkomst worden de ruim 150 burgers herdacht die in Huissen als gevolg v... Lees meer »

Een geslaagde wandeltocht ondanks de hitte

Nadat we dinsdag hadden bekend gemaakt dat we de Exodus wandeltocht ingekort hadden en dat we vroeger gingen starten, liepen de online voorinschrijvingen flink door op de 17 en 25 km. Lees meer »

Ingekorte Exodus wandeltocht

In verband met de voorspelde hitte aanstaande zaterdag 29 juni heeft de organisatie Exodus wandeltocht, op advies van Gemeente Lingewaard en het Rode Kruis Arnhem, de starttijden vervroegd. Lees meer »

Nieuwe excursie outfit

Gelderland Herdenkt, dus ook de Betuwe. Dit jaar wordt de mislukte Operatie Market Garden herdacht. Nu, 75 jaar later, zijn er nog enkele burgers, die hun herinneringen nog kunnen delen. Lees meer »