•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Arrangementen

Op 17 september 1944 barstte Operatie Market Garden los. De regio Arnhem Nijmegen raakte in vuur en vlam. Maandenlang vormde de Linge in dit deel van de Betuwe globaal de frontlijn tussen de elkaar bestrijdende partijen.

Een nadere kennismaking met het gebied langs de frontlijn WO II, fietsend, wandelend of per auto, voert u langs tientallen monumenten, informatiepanelen, andere gedenkplekken en bijzondere markante plaatsen die in Lingewaard en de Oost Betuwe herinneringen tastbaar maken. Daarbij gaat het om de gevallenen, de evacuatie - de exodus – in het najaar van 1944, vertellingen op informatiepanelen en naam verwijzingen van fietspaden. Opvallend daarin is de Partrouillepanelen-route nabij de beruchte Heuvel, de Herdenkingskapel en het Verzoenings- paneel. Voorts bijzondere gedenkplekken zoals het Massagraf en markante plaatsen zoals Fort Pannerden, Kasteel Doornenburg, het Dominicanenklooster en de John Frostbrug. Bovendien is het gehele gebied verbonden met de Liberation route en kunt u meerdere luisterkeien bezoeken. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes mogelijk. VVV Lingewaard kan u daar meer informatie over verstrekken.

Uw bezoek aan de WO II herinneringen kunt u combineren met een verblijf op een unieke plaats, het Dominicanenklooster in Huissen. Het klooster zelf, liggend in de frontlijn, werd zwaar beschadigd door het oorlogsgeweld. Dit 19de eeuwse klooster was in het najaar van 1944 – ten tijde van Operatie Market Garden en daarna – een verzamelplaats voor de vluchtende burgers. Tevens was het een lazaret, waar gewonden werden verzorgd, maar waar ook kinderen werden geboren. Na de oorlog fungeerde het nog geruime tijd als gaarkeuken voor de teruggekeerde evacués.

Het EXODUS ARRANGEMENT WO II geeft u de gelegenheid te verblijven in het klooster op basis van logies en ontbijt. Restaurant De Betuwe biedt u als arrangementgebruiker een 3-gangendiner. Bij Profile Ouwerling kunt u een dag lang een fiets huren. Voor de kosten van het arrangement en reservering kunt u lezen onder "kosten arrangement".

Tevens is het gebied in de nabije omgeving van het Airbornemuseum te Oosterbeek, het WO 2 infocentrum Arnhem en het Bevrijdingsmuseum Groesbeek.

WOII Herinneringsarrangement

Verblijf in het Dominicanenklooster op basis van logies en ontbijt, 2 persoonskamer € 39 p.p.  Eenpersoonskamer € 49. Toeristenbelasting € 1 p.p. Gratis VVV formatiemapje.

Optioneel:

3 gangendiner € 22,50 p.p. bij Restaurant de Betuwe.

1 dag fietshuur € 7,50 p.p. bij Profile Ouwerling

Reservering: Dominicanenklooster Stadsdam 1, Huissen T:026-3264422   www.kloosterhuissen.nl

Informatie:

Restaurant de Betuwe, Markt 1,  6851 AG Huissen. T: 026-3250854  www.debetuwe.nl 

             

Profile Fietsspecialist, Huismanstraat 29, Huissen. T:026-3259075  www.profile-ouwerling.nl