•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Laatste nieuws

17 september 2019, vlag half stok.

Rond 17 september 1944 maakte de aanvankelijke vreugde bij burgers plaats voor tegenslag, verdriet en grote ellende.De Operatie Market Garden bracht geen bevrijding.Precies 75 jaar na dato vindt er... Lees meer »

Uitnodiging jaarlijkse 2 oktober herdenking

Uitnodiging Op 2 oktober 2019 vindt de jaarlijkse plechtigheid plaats die herinnert aan het grote bombardement van 2 oktober 1944, Nu 75 jaar geleden. We beginnen in de Stadskerk, die symbool staat... Lees meer »

Plaquette WO2 geallieerde oorlogsvliegers Lingewaard onthuld

Afgelopen zondag 1 september 2019 is, samen met honderden inwoners, burgemeester Josan Meijers en kinderburgemeester Tess Elbers, een plaquette onthult in het centrum van Angeren. Lees meer »

Goudsbloem inspireert...

Gelderland Herdenkt zet mensen aan tot ideeën en samenwerking. Daantje Kip maakt onderdeel uit van een damesgezelschap dat aan een koorproject werkt 'De toekomst van een verleden'. Lees meer »

In contact met waarnemend burgemeester Josan Meijers.

Op 22 augustus kreeg de voorzitter van het Exoduscomité de gelegenheid nader kennis te maken met waarnemend burgemeester Josan Meijers. Natuurlijk stonden de activiteiten centraal die het comité or... Lees meer »