•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Laatste nieuws

Billboard 'Geef de namen een gezicht'

Het begon met een voorzichtig aftasten of de actie 'Geef de namen een gezicht' in een behoefte zou voorzien. Regelmatige oproepen in de media leverden positieve reacties op en via het 'Comité Herde... Lees meer »

Een zeer geslaagd Anjerconcert

Afgelopen vrijdag 4 oktober vond het Anjerconcert plaats in de grote kerk te Huissen. Ruim 400 belangstellenden kwamen op dit concert af wat uitgevoerd werd door de Koninklijke Militaire Kapel Joha... Lees meer »

Indrukwekkende 2 oktober bombardement herdenking

Tijdens het voorlezen van de vele tientallen namen van Huissenaren die tijdens het bombardement op 2 oktober 1944 zijn omgekomen, was het woensdagavond muisstil in de Stadskerk waar deze inktzwarte... Lees meer »

Kunstwerk Sherman tank onthuld

Afgelopen zondag werd, tijdens stromende regen, nabij de herdenkingskapel De Heuvel aan de rand van Bemmel een metalen uitsnede van de Shermantank onthuld. Lees meer »

Opening van de tentoonstelling 'Oorlog en exodus in de Betuwe'

Op zaterdagmiddag 28 september werd in Doornenburg de opening verricht door de Lingewaardse wethouders Helga witjes en Theo Janssen van de tentoonstelling 'Oorlog en exodus in de Betuwe' in Fort Pa... Lees meer »