•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Laatste nieuws

Ingekorte Exodus wandeltocht

In verband met de voorspelde hitte aanstaande zaterdag 29 juni heeft de organisatie Exodus wandeltocht, op advies van Gemeente Lingewaard en het Rode Kruis Arnhem, de starttijden vervroegd. Lees meer »

Nieuwe excursie outfit

Gelderland Herdenkt, dus ook de Betuwe. Dit jaar wordt de mislukte Operatie Market Garden herdacht. Nu, 75 jaar later, zijn er nog enkele burgers, die hun herinneringen nog kunnen delen. Lees meer »

Op zoek naar Duitse verhalen en WOII sporen in Meinerswijk

Het Exoduscomité verkende op maandag 13 mei het park Meinerswijk, de Betuwse kant van Arnhem. Ter bevestiging van de al jaren bestaande samenwerkingsrelatie tussen het comité en Ingrid Maan vond ee... Lees meer »

Indrukwekkende 4 mei herdenking Huissen

Het was een indrukwekkende gebeurtenis de 4 mei herdenking te Huissen. In de RK kerk Huissen-stad begon men met de herdenkingsdienst waar de burgemeester een ingetogen mooie speech hield. Lees meer »

Twee minuten stilte; maar niet in mijn hoofd.

Vergeet de doodEn je hebt geen leven.Vergeet de oorlogEn je hebt geen vrede. De Tweede Wereldoorlog heeft sporen nagelaten; tot de dag van vandaag. De neutraliteitspolitiek faalde in 1939 en Nederl... Lees meer »