•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Marsleider 2023: Jan Castelein stelt zich voor

Even voorstellen.

 

Jan Castelein, ik ben 69 jaar oud, woon in Driel. Twee volwassen zonen, 3 kleindochters. 45 jaar getrouwd met Loes, een klasgenote vanaf de HAVO. Voor mijn pensioen werkte ik in diverse functies in het (speciaal) onderwijs.

Hobby’s: wandelen, tekenen, kluswerk in huis en tuin en opa zijn. Veel vrijwilligerswerk van het geven van gymles aan senioren tot voorzitter van de ledenraad van de Waddenvereniging, van recreatie ’s Kooning Jaght (waar mijn gehandicapte oudste zoon woont) tot buschauffeur op de buurtbus 556 van Breng en alles wat er tussendoor nog bijkomt.

Als inwoner Arnhem en later Driel kan je niet om de tweede wereld oorlog heen. In Driel is de focus op de Poolse inzet gericht en als voorzitter van de gymnastiek vereniging werd ik betrokken bij de herstart van de ”Poolse Parachutisten wandeltocht” onder de naam Polentocht. Die wordt dit jaar voor de 15e keer georganiseerd. Sinds een aantal jaren coördineer ik de werkgroep die deze tocht organiseert.

Door Martin van Hemmen (ook een klasgenoot van de HAVO) betrokken geraakt bij de exodus wandeltocht in diverse ondersteunende functies en sinds 2022 marsleider van die tocht.

Naar het overzicht