•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Laatste nieuws

Theaterwandeling `vergeten...herinneren…verzwijgen… vertellen’

Theaterwandeling `vergeten...herinneren…verzwijgen… vertellen’ Vanwege grote belangstelling zijn beide dageen vol. Dank voor uw interesse De Over-Betuwe werd in de periode 1944-1945 zwaar getroffen. Het D Lees meer »

Excursies worden weer georganiseerd

Guus Versmissen en Koos Meeuwsen verzorgen weer excursies nu het weer kan. In dit geval worden een aantal groepen van de Boemerang op 15 en 29 maart rondgeleid langs monumenten als het Klooster, he... Lees meer »

Verklaring m.b.t. situatie in de Oekraïne

Wegkijken is geen optie In 1944-1945 waren na de operatie Market Garden vele tienduizenden burgers gedwongen geëvacueerd. Om het leed en de vastberadenheid van kwetsbare burgers niet te vergeten or... Lees meer »

Terugblik 2021

Beste belangstellende, Terugblik 2021: Ondanks ongemakken een paar positieve ontwikkelingen: - In het kader van 'Gelderland Herdenkt' een WOII paneel nabij de Karbrug langs het Goudsbloem Pad aan d... Lees meer »

Ter nagedachtenis Wim Huisman

Ter nagedachtenis: Wim Huisman (10 mei 1928- 1 december 2021) 'Mijn moment van de eeuw' was een stuk van zijn hand. Voor zijn kleinkinderen had hij de gebeurtenissen van '44-'45 opgetekend. Lees meer »