•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Vredeswandeling 2023

Vredeswandeling 2 december 2023

Op 2 december heeft de eerste Vredeswandeling plaatsgevonden. Met als doel verbinding, compassie en medemenselijkheid. Een initiatief van het Dominicanenklooster dat wij als Exoduscomité graag hebben ondersteund.

De wereld staat in brand en dat gaat gepaard met ontmenselijking en een spiraal van geweld. Met de wandeling worden de problemen niet opgelost. Maar desondanks had de wandeling als doel om ondanks verschillende inzichten stappen dichter bij verbinding en compassie te komen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was deze regio het centrum van elkaar bestrijdende partijen. Huissen werd zwaar getroffen door het geweld. Er vielen bijna 200 burgerslachtoffers te betreuren en de totale bevolking verliet in een sliert van ellende huis en haard.

De 1 uur durende wandeling heeft in alle rust en waardigheid plaatsgevonden. Als ware het een spiegel van de huidige brandhaarden zijn er tijdens de wandeling diverse markeringen aangedaan die uitbeeldingen zijn van het burgerleed uit 1944 en 1945.

De circa 80 deelnemers konden zich na de Vredeswandeling te goed doen aan koffie en een gesprek in de kapel. De plek die in 1944 honderden ontheemde burgers onderdak bood.

Wij hopen dat dit mooie initiatief zijn vervolg krijgt in komende jaren.

        

 

Hier kunt u een impressie van de wandeling bekijken

 

Naar het overzicht