•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Gecombineerde evacuatie herdenking in Arnhem en Beekbergen

Op 27 september 2019 start een wandelgezelschap bestaande uit nazaten van voormalige WOII vluchtelingen een wandeltocht vanuit de Betuwe (het voormalig nog bezette deel) naar Arnhem.
Start: 09.15 uur op de Markt te Huissen. Via de Malburgse dijk en en uiterwaarden gaat men naar de John Frostbrug. Aankomst: 10.15 uur Westzijde van de brug wordt men opgewacht door leden Rode Kruis en Arnhemse wandelaars. De groep is te onderscheiden omdat velen iets wits zullen dragen en een witte vlag. Vervolgens gaat men gezamenlijk wandelend naar het gemeentehuis Arnhem.
Ontvangst gemeentehuis Arnhem om 11.00 uur  Aansluitend met 2 of 3 gereedstaande bussen wordt men naar Beekbergen vervoerd.
 
Bij de voetbalvereniging Beekbergen voegt de Exodus evacuatie uitbeeldingsgoep bij de wandelgroep en aansluitend is er een gezamenlijke lunch.
13.30 uur vertrek van de groep, begeleid door muziek, naar het grote Exodusmonument met het info paneel nabij kruising Smittenberg te Beekbergen.
14.00 uur aanvang herdenking evacuatie tot 15.00 uur. Aansluitend gaat de wandelgroep, met de gereedstaande bussen, naar het oude kantoor van Centraal Beheer te Apeldoorn. Daar sluit ook de Exodus evacuatie uitbeeldingsgoep aan en via de Hoofdstraat gaat men lopend naar het CODA museum.
Daar is een informeel samenzijn en spreekt o.a. Laurens van Aggelen, schrijver /journalist.
Aansluitend worden de wandelaars weer naar Arnhem- Huissen terug gebracht.
 
Deelname is gratis, maar u dient zich wel even aan te melden met hoeveel personen u komt. Ook of u mee wandelt vanaf Huissen en/of dat u ook met de bus mee wilt gaan naar Beekbergen en vv. U dient dan van alle betrokkenen wel de naam, adres, telnr door te geven via mailadres: info@exodushuissen.nl 
Sluitingsdatum 20 september i.v.m organisatie van de bussen.
Naar het overzicht
  • Gecombineerde evacuatie herdenking in Arnhem en Beekbergen