•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Opening Exodus fototentoonstelling "WOII Betuwe in Beeld"

Zondag 22 september 2019 om 14.30 uur zal deze unieke WOII fototentoonstelling in het Dominicanenklooster, stadsdam 1 te Huissen, geopend worden. Toegang is gratis.

Enige jaren geleden werd in samenwerking met Euregio in de stad Kleef een tentoonstelling georganiseerd. De naam van deze expositie was 'Burgers in nood'.
In de Duitse bijdrage waren foto's opgenomen die op bijzondere wijze de situatie in de periode 1944-1945 lieten zien in relatie met het heden. Vanuit deze perceptie hebben het Exoduscomité en fotograaf Henk van Eimeren de uitdaging opgepakt om vergelijkbare afbeeldingen van de regio Betuwe/Arnhem samen te stellen.
Techniek en fantasie, alsmede de realiteit van WOII en het heden vormen een cocktail die leidt tot bijzondere afbeeldingen. Is dit een vorm van Herdenkingskunst? Soms wordt een beroep gedaan op de kennis van de kijker, soms op het vermogen te kunnen spelen met abstracties. In het kader van Rivierengebied Herdenkt kunnen wij deze unieke serie van 20 ontdekkingsafbeeldingen presenteren. Dit geldt ook voor de nieuwe WO II-banieren.
De serie afbeeldingen zal in de toekomst in zijn geheel of in onderdelen getoond kunnen worden op publieksplaatsen.

Diverse sprekers geven een uiteenzetting vanuit verschillende achtergronden:

* Martien van Hemmen, voorzitter Exoduscomité
* Pater Henk Jongerius, Dominicaanse Gemeenschap
* Theo Janssen, wethouder gemeente Lingewaard
* Pierre Cuypers, historicus


Wij nodigen u van harte uit bij de presentatie aanwezig te zijn.

Naar het overzicht
  • Opening Exodus fototentoonstelling "WOII Betuwe in Beeld"