•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

't Convent een weekend lang bruisend

Tijdens de openingsexpositie in de Kloostertuin

 

Op vrijdagavond 25 oktober zal wethouder Theo Janssen de vierde editie van Lingeprint openen.

In het weekend zal een ieder kennis kunnen nemen van het werk van 17 grafische kunstenaars. Ook zullen er demonstraties zijn met workshops.
Het Exoduscomité toont tijdens dit weekend in 't Convent ook haar nieuwste aanwinst de kunstuitbeeldingen WO II. Deze verwonderfoto's tonen van een markante plek in één fotografisch beeld in formaat 80/100 cm de situatie van 1944/1945 en het heden. Zo zijn er bijvoorbeeld verwonderfoto's van Bemmel, Gendt, Doornenburg, Huissen en Arnhem. Er is bij deze expositie gebruik gemaakt van zogenaamde associatieve indrukken. Dat houdt in dat de herdenkingskapel op De Heuvel en monument De Vleugel ook een verrassende plaats krijgen in de presentatie. In totaal gaat het om een serie van 20 afbeeldingen, die op 22 september j.l. officieel werden gepresenteerd
Inmiddels hebben de foto's hun weg al gevonden naar Apeldoorn, de winkels in Huissen en Arnhem. Het is de bedoeling dat een breed publiek kennis kan nemen van deze unieke WO II kunstfoto reeks. 
Dit initiatief is onderdeel van Gelderland Herdenkt, waarin zowel de gemeente Lingewaard als het Exoduscomité participeren.
Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober a.s. is deze fotopresentatie te bezoeken parallel aan de Lingeprint expositie te bezoeken van 10.30 uur tot 17.00 uur. Locatie 't Convent, Langekerkstraat 4 Huissen centrum.  
Eendrachtig is er dus voor u een dubbele expositie. U bent van harte welkom.

 

Naar het overzicht
  • 't Convent een weekend lang bruisend