•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Anjerconcert Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso

 

Op vrijdagavond 4 oktober organiseert het Exodus comite, i.s.m. gemeente Lingewaard en Stadskerk Huissen-stad, het indrukwekkend Anjerconcert in kader van Gelderland herdenkt 75 jaar vrijheid. De Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' pakt groots uit met het multimediaal theaterconcert 'Vrij Land'.  Tijdens het 1e deel van het concert wordt aandacht besteed aan het bombardement van 2 oktober op Huissen. Een compilatie van het concert 'Vrij Land' wordt tijdens het 2e deel ten gehore gebracht.

Inwoners van de gemeentes Lingewaard en Overbetuwe, met een speciaal welkom voor onze veteranen, kunnen zich opgeven voor gratis toegangskaarten.

Kerk open om 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. Einde circa 22.00 uur 

Daarnaast is er een mogelijkheid voor een vrijwillige bijdrage.
Symbool: de witte anjer, voor veteranen.

Achtergrond: In het kader van 75 jaar vrijheid wordt Nationaal aandacht gevraagd voor de inzet van militairen in WO 2, maar zeker ook voor de periode van 1945 tot nu. Tevens wordt de waarde van onze vrijheid onder de aandacht gebracht. Deze concerten KMKJWF zijn een serie theaterconcerten en educatieconcerten die aansluiten bij de lokale behoefte ‘Vieren en Herdenken’. Erkenning en herkenning voor onze veteranen staat hierbij centraal. Onze veteranen zijn tevens gast bij deze concerten. Vrij Land komt voort uit een intense samenwerking tussen Koninklijke Landmacht en Nationaal comité Nederlandse veteranendag.

Inschrijven voor een gratis toegangskaart(en)

Naar het overzicht
  • Anjerconcert Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso