•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Bridge tot the Future conferentie

Afgelopen vrijdagmiddag 18 september was er weer het jaarlijkse Bridge tot the Future conferentie in de Eusebiuskerk te Arnhem.

Nederland vierde in mei ‘70 jaar bevrijding’. De (geëvacueerde) inwoners van Arnhem en Oosterbeek keerden veelal pas in de zomer van 1945 terug om te trachten het ‘normale leven’ te hervatten.

De Conferentie Bridge to the Future vond plaats op 18 september 2015 in de Eusebiuskerk in Arnhem. De conferentie belichtte het thema 'Terugkeer' vanuit verschillende invalshoeken en verbond het ook aan de actualiteit. Nog steeds moeten mensen op tal van plaatsen in de wereld oorlogssituaties ontvluchten. Terugkeer is, zo al mogelijk, nogal eens anders dan thuiskomst. 

Sprekers waren topdiplomate en VN-gezant in Libanon Sigrid Kaag, hoogleraar Kees Schuyt, auteur (en jurist) Geert Mak, auteur en documentairemaakster Natascha van Weezel en luitenant-generaal Mart de Kruif, commandant van de Landstrijdkrachten. Gespreksleider was NRC-correspondent en columniste Caroline de Gruyter.

Ook ondersteunt de stichting dit jaar de uitvoering van de muziektheatervoorstelling De Thuiskomst van De Plaats. Muziektheatervoorstelling De Thuiskomst, 18-27 september 2015, theaterdeplaats.nl waarvan vlak voor de pauze een korte impressie werd gegeven. het publiek werd er stil van en deze voorstelling is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Na de geslaagde conferentie kreeg dhr Geert Mak uit handen van onze voorzitter Martien van hemmen het Rode Kruis boekje van Chill Szerkowski waar ook een voorwoord van Job Cohen is opgenomen. toepasselijker kan het niet zijn nav deze conferentie

Naar het overzicht