•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Burgemeester Marcouche is zichtbaar blij met de Marigold zaden, symbool voor burgers.

Op 24 september vond in Arnhem een indrukwekkende herdenking plaats van de evacuatie in de periode 1944. In deze regio van de Betuwe is dit steevast ook een reden voor aandacht. Dat geldt zeker voor het Exoduscomité dat het thema van de burger in oorlogstijd wil versterken; zeker in de Market Garden periode.

Vergeet de oorlog en je hebt geen vrede;
Vergeet de doden en je hebt geen leven.

Op initiatief van Binnenstad Arnhem en Smartvertizing werden na afloop van de bloemlegging bij het evacuatiemonument de opbrengsten en fooien overhandigd aan het Exoduscomité. Dit was mede verbonden aan een initiatief om naast Poppy zaden ook Marigoldzaden, Goudsbloemzaden, te verspreiden onder het publiek.
De herdenking van de evacuatie is dan een uitgelezen moment om burgemeester Marcouche, die het thema van de burger een warm hart toedraagt, Marigoldzaden te overhandigen. Het gebaar werd zichtbaar gewaardeerd en er bestaan plannen om het burgersymbool verder te versterken.Het oorspronkelijk uit de Betuwe afkomstige symbool vindt vaste aarde in Arnhem. Dat is dé stad om het symbool verder onder de aandacht te brengen.
Gelderland Herdenkt: Tijdens de grote herdenking van de evacuatie op 27 september waarin Betuwe, Arnhem en Apeldoorn warm samenwerkten, zijn de Goudsbloemzaden weer verspreid. Volgend jaar wordt niet alleen de bevrijding herdacht, maar ook het feit dat dan 75 jaar geleden de burgers terug keerden.

Opdat wij de burgers, de stille helden, niet vergeten.

voorzitter Martien van hemmen overhandigd de zakjes met goudsbloemen aan burgemeester Marcouche, na afloop van de evacuatieherdenking te Arnhem

Naar het overzicht
  • Burgemeester Marcouche is zichtbaar blij met de Marigold zaden, symbool voor burgers.