Het Exoduscomité associeert de Linge in eerste instantie met de Frontlijn in de periode '44-'45.Om die reden ontstond er behoefte om de aanduiding van de Linge zichtbaar te maken.
Meteen werd daaraan gekoppeld, dat de gemeente Lingewaard haar naam aan dit water verbonden heeft en ook door de gemeente Overbetuwe stroomt. Dat houdt in, dat het een onderdeel vormt van onze identiteit: vele bedrijven en organisaties hebben hun naam gekoppeld aan de Linge. Voor bewoners en bezoekers, zoals toeristen wordt dit deel van de identiteit versterkt door plaatsing van Lingeborden bij de brugovergangen. Toen het idee kenbaar werd gemaakt waren de beide gemeenten en het Park Lingezegen spontaan en positief.Het is voor de bewustwording en de verdere toeristische profilering van belang.
Op vrijdag 18 september om 9.00 uur werd het eerste Lingebord onthuld bij de Bevrijdingsbrug aan het Frontlijnpad.
De wethouders Theo Janssen en Wijnte Hol gaven de toekomstige samenwerking tussen Lingewaard en Overbetuwe vorm.
De datum 18 september en locatie waren natuurlijk een knipoog naar het Exoduscomité daar het de periode van de Market Gardenherdenkingen betreft.
In de komende tijd zullen bewoners en toeristen de bijzondere Linge niet kunnen passeren, zonder de naam van de Linge te zien.
Het is een mooie illustratie om het thema WO II in een breder, zelfs schijnbaar ander perspectief te plaatsen.