•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Een geslaagde 7e editie van de Exodus wandeltocht

Na het uitzetten van de routes en het inrichten van Zalencentrum De Buitenpoort in Huissen als startbureau, op donderdag en vrijdag voorafgaand aan de wandeltocht, gingen we zaterdag 24 juni om 06.50 uur weer van start met de 7e editie van de Exoduswandeltocht. Het was prima wandelweer en zalencentrum de Buitenpoort, als startburo, stond vol met wandelaars op deze zaterdag.

Het Startburo

We hadden ruim 550 voorinschrijvingen dit jaar en gedurende dag kwamen nog vele wandelaars bij die zich inschreven voor de diverse afstanden. Er zijn altijd behoorlijk wat wandelaars die de 25 en 42 km gebruiken als laatste training voordat de Nijmeegse Vierdaagse weer start gaat rond half juli.

Vanaf 09.00 uur konden de wandelaars op de diverse korte afstanden starten, met Mea Vota als rust- en controlepost op de 5 km.  

Herdenkingsceremonie bij het Massagraf te Huissen

Om 09.30 uur werd een mooie herdenkingsceremonie gehouden bij het Massagraf te Huissen waar 150 burgerslachtoffers uit de 2e Wereldoorlog liggen. De ceremonie werd bijgewoond door 25 statushouders die ook mee wandelden op de 5 km.

Marsleider Max Bozon met rechts Kapelaan Rudo Franken (drager Marigold memorial) en links 42km wandelaar Patrick Hegeman

Ondertussen waren de 42 km-wandelaars, na een stop in Kasteel Doornenburg, op rustpunt De Heuvel beland voor een goede rust met een lekkere kop soep en een broodje worst. Af en toe werd deze rust ondersteund met doelzakmuziek. De 10, 17 en 25 km-wandelaars vermaakten zich prima op de rustlocaties van Kinderboerderij de Korenmaat en de Golfboer bij de Praets. Het was daar een komen en gaan van wandelaars. Richting Huissen kwamen de wandelaars de Italiaans koffiewagen tegen waar velen de verschillende soorten koffie geproefd hebben. In Huissen was op de Markt gezellige muziek te horen van de Stedelijke Muziekvereniging en het damestrio Bubbles & Boa's.

Trio Bubbles&Boa's

De wandelaars moesten daarna nog 300 meter lopen naar de finish waar ze de felbegeerde medaille of pin kregen.

De laatste deelneemsters die finishen

Het was weer een zeer geslaagde wandeltocht met veel positieve reacties van wandelaars. Wel jammer dat de miezerregen zo vroeg begon, dit in tegenstelling tot wat de weerberichten voorspeld hadden. De doorgewinterde wandelaar is daar trouwens altijd op voorbereid, die heeft een poncho of regenjas bij zich.

Er namen ruim 1350 wandelaars deel aan de 7e editie van de Exoduswandeltocht. 

Rode Kruis directeur Arnhem Jan Hutten ontvangt de cheque van Jan in 't Hout (Exodus comite)

Een gedeelte van het inschrijfgeld is, zoals gebruikelijk, naar onze goede doelenpartner, het Rode Kruis Arnhem, gegaan.

Wij danken onze trouwe sponsors en de vele vrijwilligers die deze wandeltocht weer tot een succes hebben gemaakt.

Alle foto's staan in de Menu/Archief/Foto's/2017/Exodus wandeltocht

Noteer alvast in je agenda: 30 juni 2018 is de 8e Exoduswandeltocht. Dus wellicht tot volgend jaar en voor iedereen een fijne 'wandel' zomer!

Nieuwsitem van Omroep gelderland. Kijk vanaf 9 min 54 sec naar het item over de Exodus wandeltocht.

Naar het overzicht