•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Een zeer geslaagd Anjerconcert

 

Afgelopen vrijdag 4 oktober vond het Anjerconcert plaats in de grote kerk te Huissen. Ruim 400 belangstellenden kwamen op dit concert af wat uitgevoerd werd door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso uit Assen o.l.v. chef-dirigent Tijmen Botma. Het 1e deel van het concert had een directe link met de 2 oktober 1944 bombardement op Huissen.

Tijdens de zeer mooie klassiekte stukken werden foto's getoond van het zwaar getroffen Huissen. Na de pauze kwam een compilatie voorbij van het concert 'Vrij Land' waarbij de zangeres/vertelster parchtig zong op de mooie muziekarrangementen, waarbij het stuk "Papa komt altijd terug' erg tot de verbeelding sprak. Dit stuk verwijzend naar de militairen die uitgezonden worden waarbij het thuisfront maar afwacht of de echtgenoot wel heelhuids terug komt. De veteranen die aanwezig waren zullen dit zeker herkend hebben.

 

Na afloop van het concert heeft ceremoniemeester Fred Vercoulen bloemen overhandigd aan de dirigent, zangeres en presentator van het concert. Ook bedankte hij Exodus comitelid Max Bozon voor het organiseren van dit indrukwekkend concert. Aansluitend kreeg Fred van Max namens het 2 oktober herdenkingscmite en Exodus comite een bos bloemen voor zijn warme presentaties tijdens de 2 oktober herdenking en voor het Anjerconcert.

We kunnen terugkijken op een geslaagd Anjerconcert 'Vrij Land'.

Fotografen: Wim Woudt (Exodus comite), Hillie Wijenberg en Ronald Janssen Fotografie

Meer foto's van het concert zijn te zien via menu/archief/foto's/2019

Concert registratie van Hillie Wijenberg (met toestemming van KMKJWF)

Naar het overzicht