•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Evacuatie uitbeeldingsgroep altijd paraat

Inmiddels mag de evacuatie uitbeeldingsgroep van toneelvereniging Mozaiek wel een vast onderdeel genoemd woaorden van de herdenkingen in de Over Betuwe. In het Nationaal Bevrijdingsmuseum te Groesbeek zijn zij  vaste gasten.Ook bij door het Exoduscomité georganiseerde activiteiten is men aanwezig en de voordrachten van het gedicht Terugkeer door Door Mom zijn alom bekend geworden.

De groep was ook op 2 oktober vertegenwoordigd in Huissen en stond daarin niet alleen. De scouting groep Huissen was er met de band. De Stadsgilden deden mee met de tamboers.Speciale gasten waren er uit de omgeving zoals de Royal Britsh Legion.

Het samenwerkingsverband in het Comité Herdenking 2 oktober verenigd is zeer tevreden. De beslissing om van de herdenking op 2 oktober 2019 iets bijzonders te maken is genomen.Dan is het '75 jaar na Market Garden', dus na het bombardement op 't Looveer en dat op Huissen en Doornenburg. Maar ook van de tragiek van Angeren en andere kernen als Haalderen, Gendt en Bemmel. Dit is allemaal mede mogelijk dankzij steun uit de samenleving en middenstand. Dit geldt voor De Beleving die bloemen leverde en Tumulus dat het geluid verzorgde en het ter beschikkning stellen van de Stadskerk door de parochie en de kapel van de gemeente voor de informele nazit. De presentatie van de Historische Kring Huessen was ook een succes en voor herhaling vatbaar.

We voelen ons uiterst gemotiveerd om van de bijeenkomst en Stille Tocht in 2019 iets bijzonders te maken.

Het Comité Herdenking 2 oktober dankt ieder.

Naar het overzicht