•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Exoduscomité Huissen zoekt... spelers (m/v) van 9 tot 99 jaar!

Wat?

In het kader van "75 jaar na Market Garden en 75 jaar vrijheid"; komt er een theaterproject dat "Burgers in nood" gaat heten. Centraal bij dit unieke project staat het burgerschap in de tweede wereldoorlog. De burgers waren stille helden, stille getuigen, leden in stilte.
Het wordt een voorstelling waarbij ingezoomd gaat worden op persoonlijke verhalen, op gebeurtenissen die het heden en verleden met elkaar verbinden én die een blik werpen op de toekomst. Wat betekent vrijheid anno 2019 / 2020?

In Cultureel Centrum De Zandse Kerk worden deze verhalen en gebeurtenissen vertaald naar een gevarieerde voorstelling in de vorm van scenes, personages, monologen, dialogen en handelingen die uitgevoerd worden in verstilde choreografieën, ondersteund door geluid,
muziek, beweging, zang en beeld.

Wie?

De regisseuse van het project is Marianne Hermans. Zij is o.a. bekend van de productie  'Manneneiland'.  Zij maakt theaterproducties op bijzondere en authentieke locaties voor een breed publiek. De producties horen bij die locaties en zijn gebaseerd op persoonlijke verhalen. Het verhaal van de betrokkenen wordt vertaald naar een universele ervaring.
Marianne heeft de ambitie om mensen ontvankelijk te maken voor elkaar, voor hun geschiedenis en voor hun omgeving. Verder wil ze mogelijkheden creëren waarbij de spelers uitgedaagd worden en hun spelkwaliteiten kunnen ontwikkelen.
(Zie voor meer informatie: www.spaanse-peper.nl)

Waar?

De voorstelling vindt plaats in Cultureel Centrum De Zandse Kerk in Huissen.

Wanneer?

Op vrijdagavond 3, zaterdagavond 4 en zondagmiddag 5 april 2020.

Op zondag 20 oktober zal voor iedereen die zich aanmeldt een kick off plaatsvinden. Tijd: van 14.30 tot 16.30 uur. Locatie: Koperen kees, Kampstuk 23 te Huissen.

De repetities starten in januari 2020 op de woensdagavond bij Koperen Kees en in een later stadium in Cultureel Centrum De Zandse Kerk..

Wie zoeken we?

We zoeken spelers van 9 tot 99 jaar die het een uitdaging vinden om aan deze voorstelling mee te werken en die mee willen denken binnen het project.
Vragen of behoefte aan meer informatie? Marianne Hermans, info@spaanse-peper.nl, tel.: 06 41459293

Naar het overzicht