•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Expositie 'In één beeld gevangen' compleet getoond in 't Convent te Huissen

Dat een 4e Lingeprint Grafiek Manifestatie op hetzelfde moment onder één dak gezamenlijk zou worden gepresenteerd aan het publiek leek niet voor de hand te liggen. En toch kwam het er van: In 't Convent vond in het weekend van 25 tot 27oktober een geslaagde combinatie van activiteiten plaats. Het Exoduscomité zag hierin een mogelijkheid om de serie Verwonderfoto's en de banieren aan het publiek in zijn geheel te tonen.

Natuurlijk waren er de traditionele verwachtingen van zwart/wit oorlogsfoto's. Al snel was iedereen - ook de diverse kunstenaars - er van overtuigd, dat deze tentoostelling uniek en vernieuwend is. Het past in Rivierengebied Herdenkt en in 75 jaar vrijheid. In een vrij land kan zo'n samenwerking spontaan van de grond komen.

De tentoonstelling heet 'In één beeld gevangen' en  toont van een bepaalde positie in de regio een beeld van destijds - van de oorlog-  in zijn volle ellende. Daarnaast ziet de toeschouwer meteen een beeld van de situatie 'nu'. In feite gaat het om een verantwoord kunstzinnige wijze waarmee die trieste tijd in een hedendaags perspectief wordt geplaatst. Een uit Syrië/Irak afkomstig echtpaar noemde de presenteatie zelfs hoopgevend voor hen die op de vlucht zijn.

't Convent is uitermate geschikt om met behoud van eigen thema en identiteit onder de aandacht van bewoners te komen. Kunstenaars, gemeente Lingewaard en bezoekers zijn we dankbaar dat dit zo spontaan wordt omarmd. Dit smaakt naar meer. ''t Convent is in menig opzicht een place to be.

Naar het overzicht
  • Expositie 'In één beeld gevangen' compleet getoond in 't Convent te Huissen