•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Herdenking 2 oktober 2023

 

Op maandagavond 2 oktober zal een bijeenkomst met Stille Tocht worden georganiseerd ter herdenking van de WOII-burgerslachtoffers.

Centraal staat het herdenken van het tragische bombardement op Huissen op 2 oktober 1944, waarbij meer dan honderd burgers het leven verloren. Maar ook worden de overige, ca. tachtig oorlogsslachtoffers herdacht.
Het Comité Herdenking 2 oktober neemt hiertoe, net als voorgaande jaren, het initiatief.

Vanaf 17 september jl. staat in de aanloop naar de herdenking in Huissen Centrum het namen- en fotopaneel van alle 187 burgerslachtoffers.

De opzet van de herdenking:
Het thema sluit aan bij de actuele situatie in de wereld en luidt: ‘Zij, die voor u paraat stonden'. Dit is een ode aan het boek van Rode Kruisveteraan Szerkowski.

We komen om 19.00 uur samen in de Stadskerk (Huissen-Centrum). Vanaf 18.45 uur wordt u daar verwelkomd door doedelzakmuziek, gespeeld door Ed Verwer.
Tijdens de bijeenkomst in de kerk zal de heer Wiel Lenders, directeur van het Nationaal Vrijheidsmuseum in Groesbeek, spreken over de rol van het Rode Kruis in de periode 1944-'45. Dan is er een muzikaal intermezzo met Rutger Smabers op klarinet, waarna mevrouw dr.Nelly Kalfs, burgemeester van Lingewaard, zal spreken.

Om circa 19.30 uur vertrekken we in Stille Tocht, onder begeleiding van de Gilden, naar het nabijgelegen Massagraf. Daar zal de Scoutingband voor de muzikale ondersteuning zorgen.
Bij het Massagraf zal scholiere Eva de Man uit Doornenburg een indrukwekkend WO-II relaas voorlezen van Eddie Lokin.

Na de minuut stilte, signaal Taptoe en het Wilhelmus volgt een bloemlegging.

Er is een nazit in het nabijgelegen Convent.


Het Comité Herdenking 2 oktober


voor nadere info :
Martien van Hemmen 06 45624016
Anne Marie Mom 06 30078212

Naar het overzicht