•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Mooie opening Exodus expositie in Fort Pannerden

De Exodus expositie in Fort Pannerden te Doornenburg kunt u nog tot het eind van dit jaar gaan bekijken in de gangen bij het restaurant. Ook de metershoge banieren met foto's van vluchtelingen en luitenant Bil Call zijn te bewonderen. 
Half oktober is de expositie geopend door de wethouder Theo Jansen.
Ook Huissenaar Wim Huisman was ook aanwezig om aan belangstellenden over de Huissense evacuatie van 1944 te vertellen.
Ook Door Mom droeg het gedicht 'Terugkeer" voor in onververvalst dialect aan het publiek
.
 
De Exodus Expositie;
Met circa 50 indrukwekkende foto’s wordt een beeld geschetst van de evacuatievan de bevolking van oostelijke Betuwe in oktober 1944. Hele gezinnen vertrokken met weinig bezittingen en angst om het hart naar het Noorden, Oosten en Westen, naar familie of gastgezinnen tot  het eind van de oorlog. Van die uittocht zijn toen indringende foto’s gemaakt.  
Ook van de terugkeer in het voorjaar van 1945 en de verwoestingen die de strijdende partijen hebben veroorzaakt zijn beelden te zien. De foto’s zijn onder andere gemaakt in Elden, Arnhem, Huissen, Angeren en Gendt.
De expositie biedt de bezoekers in de herfstvakantie, en mogelijk veel opa’s en oma’s , kinderen, kleinkinderen, een unieke kans de hedendaagse vluchtelingen problematiek, te verbinden aan dezelfde gebeurtenissen in de eigen woonomgeving. En dat nog maar 73 jaar geleden. Dat wij dit nooit vergeten.Dus kom kijken naar de Exodus expositie en bekijk tevens wat het mooie fort allemaal te bieden heeft. Openstelling: woensdagmiddag, zaterdag en zondag. voor meer info: www.fortpannerden.eu
Naar het overzicht