•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Nieuwe brug heet: "Verkennersbrug".

Prima samenwerking tussen Park Lingezegen en de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard heeft er toe geleid dat fietspaden en bruggen in het landschap rond de  Linge een relatie krijgen met de periode WO II. Zo is er, enkele jaren geleden het Patrouille Pad Zuid en tot in Arnhem het Patrouille Pad Noord geopend. Op panelen, langs deze fietspaden, het verhaal van een patrouille Amerikanen te volgen. In dit gebied zijn veel verkenningen geweest van de daar strijdende partijen in de periode '44-45.

Met een positief advies van de Commissie Naamgeving heeft het College van Overbetuwe een brug de naam Verkennersbrug toegekend in 3 talen (Recce Patrol Bridge en de Spähtrupp Brücke).

De brug ligt te wachten op aansluiting op de Rijkerswoerdsestraat; daar waar de grens tussen Elst en Arnhem loopt. Op een naam hoeft de brug niet lang meer te wachten, want de bordjes zullen binnnekort kunnen worden geplaatst. De Verkennersbrug zal velen ook in het park Lingezegen loodsen en bezoekers tot een hedendaagse spannende Verkenning verleiden. Daarmee is de verbinding tussen het WO II gebeuren en de hedendaagse tijd bereikt. Het Exoduscomité verheugt zich zeer op deze blijvende versterking en integratie van het thema WO II in de regio en dankt iedereen voor de samenwerking

Verkennersbrug

Naar het overzicht