•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Offerblok gestolen uit de herdenkingskapel.

Donderdag 24 november is uit de kapel op de Heuvel tussen Huissen en Bemmel het offerblok(kluis) gestolen. Volgens Henk de Ruijter van de stichting die over de kapel gaat, spreekt van een intens 'trieste' gebeurtenis. De kluis, waar hooguit enkele tientjes kaarsengeld in zat, is door vandalen met veel geweld uit de herdenkingskapel verwijderd. Volgens hem is er in het 70-jarig bestaan van de kapel nog nooit zoiets dergelijks voorgevallen. Inmiddels heeft Henk de Ruijter aangifte gedaan bij de politie. De vrijwilligersgroep Het Zeuvende zal de schade zo spoedig mogelijk gaan herstellen in samenspraak met de stichting "de Plak" die de kapel onderhoud.

Het Exodus comité kreeg er ook een melding van op vrijdagochtend 25 november, door Theo Hubers van de gemeente Lingewaard, en zijn meteen gaan kijken om ter plekke morele steun te bieden. Van de Rotary Arnhem Huissen kreeg het Exoduscomité onlangs honderden tulpenbollen aangeboden in het kader van 'Help polio de wereld uit'. Bedoeling is om enige WO II locaties extra aandacht te geven door bloeiende tulpen in het voorjaar. Het comité bood aan, namens de Rotary, om hiervan 150 bollen bij de kapel te planten.

Henk Eerden van Exodus comité samen met een medewerker v.d. gemeente. (Foto Exodus comité)

Een moeder met haar zoontje hebben flink meegeholpen om de bollen te planten

Theo Hubers bood namens de gemeente Lingewaard een bloemenbak en heeft deze meteen geplaatst. In samenspraak met Henk de Ruijter zijn de bollen inmiddels in deze bak geplant bij de ingang van de kapel. Henk de Ruijter bedankt eenieder voor deze warme betrokkenheid.

Naar het overzicht