•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Online kijken naar afgeblazen Exodus Wandeltocht 2020

Vanaf 27 juni kunt u de Exodustocht visueel lopen. Op de dag waarop de 10e Exodustocht gehouden zou worden, wordt u in een prachtige film door gidsen langs de tien belangrijkste markeringspunten van de tocht in de gemeenten Arnhem, Lingewaard en Overbetuwe geleid.

De film wordt gemaakt door Elwin van Alst. De filmmaker uit Gendt heeft de eerste opnamens reeds gemaakt. Binnenkort worden deze nog aangevuld met spectaculaire drone-opnames om een extra bijzonder perspectief toe te voegen aan deze toch al bijzondere tocht.

Wij hopen dat u zo toch nog een beetje kan genieten van de wandeltocht en we hopen u te verleiden om in 2021 met ons mee te lopen!

De tocht is vanaf 27 juni te zien op de website exodushuissen.nl en per link via oorlogsmusea, traces of war en Liberation Route Europe. Markeringspunten die in beeld komen, zijn onder meer het massagraf in Huissen,  de Vleugel bij de Linge, Kasteel Doornenburg en het Exodusmonument op de Praets in Arnhem-Zuid. Fred de Graaf van de Raad van Bestuur van het Airbornemuseum doet het voorwoord.

Namens het bestuur,

Martien van Hemmen

Naar het overzicht