•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Onthulling herinneringspaneel "Slag om Elst"

Het College van de gemeente Overbetuwe heeft onlangs besloten vijf nieuwe bruggen en een nieuw fietspad namen te geven die een verbinding vormen met WO II. Ieder van de bruggen zal een markering krijgen. Vooruitlopend daarop hebben op initiatie van de gemeente Overbetuwe diverse partners gewerkt aan een drietalig informatie paneel.

Het resultaat van samenwerking tussen de historische vereniging Marithaime en het Exoduscomité wordt binnenkort onthuld. Natuurlijk is de dimensie van de burger in oorlogstijd ook thema.Daarbij staat centraal de groep vluchtelingen die heeft moeten verblijven in zogenoemde duikers. Mede dankzij medewerking van OBC Elst, Park Lingezegen en dr. Jan Brouwer is het een unieke toevoeging geworden in het Herinneringslandschap WO II.

Onderwaterzetting Elst 2 december 1944 door de Duitsers.

De onthulling zal worden verricht onder leiding van wethouder Jan van Baal. De plechtigheid vindt plaats op woensdag 17 mei om 17.00 uur en duurt ongeveer 30 minuten op de hoek 1e Weteringsewal/Lingestraat aan de Linge. Nadien is er ter plaatse voor de aanwezigen koffie zolang de voorraad strekt.  Een WO2 Jeep en 4 vlaggenmasten maken de locatie herkenbaar. Iedereen is hierbij natuurlijk welkom om de onthulling bij te wonen

.

Naar het overzicht