•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Opening Exodus expositie in Fort Pannerden

Op zaterdag 14 oktober om 15.00 uur willen wij u van harte uitnodigen de officiële opening van deze Exodus expositie met ons te komen vieren.

Vanaf zaterdag 14 oktober tot december is er in Fort Pannerden de foto expositie Exodus te zien. Met circa 50 indrukwekkende foto’s wordt een beeld geschetst van de evacuatie van de bevolking van oostelijke Betuwe in oktober 1944. De expositie biedt de bezoekers in de herfstvakantie, en mogelijk veel opa’s en oma’s , kinderen, kleinkinderen, een unieke kans de hedendaagse vluchtelingen problematiek, te verbinden aan dezelfde gebeurtenissen in de eigen woonomgeving. En dat nog maar 73 jaar geleden. Dat wij dit nooit vergeten.

15.00 uur Inloop met drankje en een hapje in Fort Pannerden
15.30 uur Openingswoord EXODUS expositie 
15.45 uur Officiële opening door wethouder Theo Janssen
16.00 uur Gelegenheid tot rondlopen /bezichtigen van de expositie

Adres en routebeschrijving
Fort Pannerden is goed bereikbaar. Parkeren is gratis. Het fort zelf ligt op ongeveer 15 minuten lopen van de openbare weg. Maar er is ook een gratis haal- en brengservice met TukTuks. Volg vanaf de A15 (of N325) de borden naar Doornenburg. Fort Pannerden wordt op de bruine toeristische borden aangegeven. 

U komt met de auto of motor
Navigeer op Pannerdenseweg 6, Doornenburg.
U vindt daar een grote gratis parkeerplaats. Van hier kunt u per Tuktuk of te voet naar t fort.
U komt op de fiets of te voet
Navigeer op Waaldijk 1/ hoek Pannerdensch Kanaal, 6686 MV Doornenburg.
Vanaf het toegangshek tot de Klompenwaard is het tot het fort zo’n 15 minuten lopen over de geasfalteerde Fortweg. Met de fiets leg je de afstand in een paar minuten af. 
U komt met het openbaar vervoer
Plan uw reis via www.9292.nl. De dichtstbijzijnde bushalte is ‘Bushalte Van Kol’ in Doornenburg. Vandaar is het fort een goede 20 min. lopen. Wel een mooie wandeling overigens!

Parkeren

Aan de Pannerdenseweg in Doornenburg, ter hoogte van huisnummer 6, vind u een groot en gratis parkeerterrein. Capaciteit: ca. 90 auto’s.

 

Naar het overzicht