•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Opening "Stille Helden Pad"

Het doet ons deugd, dat de versterking van het Herinneringslandschap WO II in de regio verder vorm zal krijgen. Door het College van de gemeente Overbetuwe is besloten om het bestaande Frontlijn Pad te verlengen tot aan monument De Vleugel. Daarnaast zal een fietspad de naam krijgen, die verbonden is aan de clip Stille Helden waarvan de kick off plaats vond in Elst.
 
Op vrijdagmiddag 16 september zal tijdens een korte bijeenkomst de opening van het "Stille Helden Pad" plaats vinden. Zoals gebruikelijk zal ook deze bebording weer drie-talig zijn, te weten in het Engels, Duits en Nederlands.
 
Deze openingshandeling zal om 14.00 uur aanvangen en zal ongeveer 30 minuten duren. Sprekers zullen zijn Wethouder Jan van Baal van Gemeente Overbetuwe, Voorzitter Exodus comite Martien van Hemmen en dhr Cees Pot namens Bevrijdingsmuseum Groesbeek. Ook zullen scholieren van OBC Elst acte de presence geven. Het geheel wordt opgeluisterd door Exodus Evacuatie groep. Mevr Door Mom zal op haar unieke wijze het gedicht "terugkeer" voordragen.
 
U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst.
Locatie: T-splitsing Lingestraat- bestaande nieuwe fietspad, dat de naam Stille Helden Pad zal gaan krijgen.
 
Naar het overzicht