•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

Volop werk aan een WOII film over de Betuwe

Onlangs kon men tussen de kerstverlichting in Huissen iets bijzonders waarnemen.Bram van Workum werkt met zijn crew aan een WO II film over de Betuwe. Daarvoor is een wervingstrailer nodig waarmee aandacht van de mensen wordt getrokken. Dit houdt in, dat diverse elementen van hetgeen zich in onze regio de Betuwe voordeed in de periode '44-'45 aandacht krijgen. Daarbij gaat het om excessen richting burgers te midden van het strijdtoneel,de strijd tussen de partijen en de onderwaterzetting. Eerder werden al opnames gemaakt bij een tuindersboerderij. De recentelijk gemaakte filmbeelden bij een duiker in de polder hadden betrekking op een burgerdrama. Binnenkort zal de trailer van enige minuten te zien zijn op de site. Nadere informatie zal volgen.

de sterspelers in deze film

Bij de film wordt gebruik gemaakt van lokale kennis, ruimte en mensen. Menigeen zal dan figuranten van de evacuatie-uitbeeldingsgroep uit Huissen/Angeren herkennen.Ook de Gendtse producer Elwin van Alst stelt zijn kennis ter beschikking aan dit project. In 2019 hoopt men, indien de financiéle kant van het initiatief gedicht kan worden, daadwerkelijk met de film aan de slag te kunnen gaan.Dit is tevens het jaar dat de dramatische mislukking van Market Garden herdacht gaat worden in de gehele provincie.

Regelmatig zult u vernemen over activiteiten vanuit ons eigen regio. Juist in het herdenkingsjaar wordt getoond dat hetgeen in de Betuwe gebeurde een integeraal onderdeel was van de strijd. Een strijd die na de operatie Market Garden nog maandenlang zou duren.

 

Naar het overzicht