•• OPDAT WIJ NIET VERGETEN. ••

contact

25 kilometer

Deze lange tocht voert u door Huissen waar we u aanraden even bij het gedenkpark te stoppen en een bezoek aan het unieke WOII massagraf te brengen. Hier herdenken wij de gevallenen in WOII

Daarna verlaat u Huissen en voert de tocht over authentieke dijken. Onderweg komt u op de oude Huissense dijk langs rustpunt Boerderij de Korenmaat waar u je even lekker op het terras kan vertoeven. Bekijk de dieren op deze kinderboerderij en loop daarna over de dijk door naar het dorpje Elden terwijl u langs het Gelredome loopt.

U komt langs de hoefijzerkolk en plassen van de wijk Malburgen richting de spoorlijn Nijmegen-Arnhem. U komt langs de uitspanning “de oude dijkmagazijn” waar u even kunt stoppen voor een hapje en een drankje. Tevens hebt u de mogelijkheid om oude foto's te bekijken van de opgeblazen rijndijk door de Duitsers eind 1944.

Daarna loopt u verder door park Meinderswijk met zijn mooie vergezichten op de Veluwezoom.

De grote stop is bij het ASM paviljoen waar het aangenaam is om even te pauzeren.

Daarna gaat het via de uiterwaarden richting de John Frostbrug bekend van de film "A Bridge too Far".

Daarna loopt u verder en loopt u na enige km's op de dijk weer verder richting de Pleijbrug.

Onderweg komt u een  italiaanse koffiewagen tegen waar u zeker de verse espresso of heerlijke cappucino met een zelfgemaakte brownie moet proeven.

Daarna gaat de route naar Huissen waar u op de markt wordt onthaald met livemuziek en gevulde terrassen. Daarna loopt u nog 500 meter verder richting de finish.

 

Praktische informatie vind je hier.

 

Volg ons in de aanloop naar- en tijdens de wandeltocht via de diverse Socialmedia