•• OPDAT WIJ HET NOOIT VERGETEN. ••

contact

Laatste nieuws

De Linge als frontlijn krijgt bredere (h)erkenning

?Tijdens WO II -excursies in het gebied rond De Heuvel en de Linge ?werd herhaaldelijk de vraag gesteld: "Is dit dus de Linge?" en "Dus hier is ook het park naar genoemd?" etc. Lees meer »

Voormalig vluchteling spreekt na 70 jaar met zijn Rode Kruis boek

In 1945 kwam het relaas over de oorlogservaringen van de Poolse Arnhemmer Chil Szerkowski in boekvorm in vele honderden huiskamers. Uit dankbaarheid voor de hartelijke ontvangst in Nederland door h... Lees meer »

Herdruk WOII Rode Kruis boek rolt van de pers

Op 16 september rolde bij Drukkerij Kuipers uit Huissen de tweede herdruk van' Zij, die voor U paraat stonden' van Rode Kruisveteraan Szerkowski van de pers.Dat gebeurt dus aan de vooravond van de... Lees meer »

Exodus zeildoek is weer terug!!

Afgelopen zaterdag na de Airborne wandeltocht moesten we constateren dat onze Exodus zeildoek, die in het frame hing, is ontvreemd. Het frame incl bevetingsmiddelen, wat stond nabij de Westerbouwin... Lees meer »

Op 12 september is er weer de Polentocht

Elke 2de zaterdag in september organiseert Luctor et Emergo de Polentocht in Driel. Met deze tocht herdenken wij hen die in september 1944 aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, voor onze vrijhe... Lees meer »